Energinät Blekinge

Nätverk för tillverkande och bearbetande industri i Blekinge

Energikontor Sydost driver nätverket där tillverkande och bearbetande industrier i Blekinge med omnejd får hjälp med att stärka sin konkurrenskraft och sitt varumärke genom att höja kompetensen om energi. De får kvalificerad rådgivning av en energiexpert samt möjlighet att utbyta erfarenheter med andra företag i nätverket.

 

 


Deltagare i nätverket Energinät Blekinge

 

Tre D Mekaniska AB är en legoleverantör som erbjuder kompletta kundanpassade produkter till kunder inom olika branscher, allt från börsnoterade företag till mindre familjeföretag. 

Företaget startades 2003 av fem personer med mycket bred industrierfarenhet från såväl stora som små företag. Hemsida.

 

 

 

El-Yta Kem AB startades och drevs i trettio år av Bruno Liljegren. Idag har systrarna Ankin Liljegren och Anneli Wessman tagit över. Företaget är numera stort nog att ta sig an omfattande uppdrag, men har behållit den familjära stämningen. Hemsida.

 

 

EBP i Olofström AB grundades 1996, har 160 anställda och är en av norra Europas största leverantörer av karossdelar i nischvolymer till fordonsindustrin.. Hemsida.

 

Ytab är specialister på ytbehandling med starkt fokus på plast och komposit. Ca 60 anställda. Vi har många små, medelstora och stora kunder inom många branscher, inklusive bilbranschen, konsumentelektronik, vitvaror, möbler, medicinteknik och inredning. Hemsida 

 

 

AB Formplast grundades 1955 då man som landets första vakuumformare levererade plastkomponenter till industrin. Företaget klarar att hantera alla delar som följs av en systemleverans och har kompetens och resurser för att ta ett projektansvar när kunden ställer funktionskrav. Hemsida

 

 

Stål & Rörmontage AB grundades av Göran och Ronny Södergren 1987. 50 anställda. Vi tillverkar konstruktioner i stål enligt dina önskemål och ritningar. Hemsida

 

TM Design & Installation tillhandahåller produktionslösningar genom konstruktion, tillverkning, montering och driftsättning av delar eller hela produktionslinjer till framför allt fordonsindustrin. Våra resurser är ett 20-tal väl sammansvetsade yrkesmän med unika specialkunskaper. Hemsida.

 

 

Spring Systems är en av Skandinaviens ledande tillverkare av fjädrar, tråddetaljer samt clips. Våra kunder finns i bilindustrin, skog och trädgård, bygg, vitvaror och flera andra branscher. Vi strävar efter delaktighet och kreativitet för goda resultat och bra arbetsmiljö. Hemsida.  

 

 

AMB är ett familjeägt företag, främst verksamt inom medicinteknikområdet. AMB erbjuder en bred förädlingskedja som omfattar konstruktion, 
verktygsframtagning ,formsprutning, ytbehandling, och montage. Hemsida


Inspirationsföretag

 

Volvo Cars Body Components i Olofström 
är en del av Volvo Car Group och har sedan 1927 har Olofström levererat karossdetaljer till samtliga Volvobilar. Hemsida

 

Tarkett i Ronneby. Tarkett är idag ett av 
världens största golvföretag med verksamhet i över 100 länder. Hemsida

 


Läs blogginlägg från Lena på Spring Systems 2016-05-26

 

 

Satsningen på energieffektivisering i små och medelstora företag är finansierad av EU:s regionala utvecklingsfond via Energimyndigheten.

Företag som deltar i ett nätverk får

  • Hjälp och stöd med att genomföra en energikartläggning eller uppdatera en befintlig samt genomföra de åtgärder som energikartläggningen resulterat i.

  • Hjälp med att söka ekonomiskt stöd för exempelvis energikartläggning.

  • Tillgång till 150 timmars expertrådgivning från nätverkets energiexpert där företaget får kontinuerligt stöd i arbetet med energieffektivisering. 

  • Erfarenhetsutbyte och kunskapsöverföring med andra företag.

  • Information om forskning på området, lagstiftning och ekonomiska stöd som finns att söka.

  • Hjälp med att komma igång med ett systematiskt och strukturerat energiarbete.

  • Stöd och utbildning genom nätverksträffar i att arbeta med energiledning.

 


Energiexpert

 

Claes Eriksson

 ÅF Infrastructure AB

 Claes har över 6 års erfarenhet av energikartläggningar. Han arbetar aktivt med energisamarbeten i regionen.  

 

För medlemmar i nätverket