20-årsjubileum för Energikontor Sydost

Publicerad: 2019-05-24

 

Tisdagen den 21 maj bjöd Energikontor Sydost in till jubileumsmingel för att fira att organisationen varit aktiv i 20 år. Med ett glas champagne i handen kunde de närmre 120 gästerna njuta av den varma vårsolens strålar på PM Bar i Växjö och lyssna på tal från bland annat nuvarande vd Christel Liljegren och tidigare vd Hans Gulliksson, som var den som startade Energikontor Sydost. 

 

Kvällen bjöd på sommarvärme och strålande sol när Energikontor Sydost firade sitt 20-årsjubileum på PM Bar i Växjö. Högt uppe på taket med underbar utsikt över Växjö minglade gäster från både när och fjärran. Bland de cirka 120 personerna fanns gäster från Kalmar, Blekinge och Kronoberg men även från resten av Sverige och flera europeiska länder. Energikontor Sydost ingår i FEDARENE, den europeiska branschorganisationen för energikontor, och de passade på att arrangera sitt årsmöte i Växjö i samband med jubileumsfirandet för att kunna vara med om festligheterna. 

 


Först ut av kvällens talare var Christel Liljegren, vd för Energikontor Sydost, som talade om det viktiga arbete som organisationen genomfört under dessa tjugo år och stoltheten över medarbetarna som åstadkommit så mycket. 

 

"Vårt team av projektledare, ekonomer och kommunikatörer arbetar hårt för att se till att alla våra nyckelaktörer har den rätta kunskapen och de rätta verktygen som behövs för att kunna göra byggnader, transporter, industrier och andra organisationer bättre, mer energieffektiva och oberoende av fossila bränslen. De har även en strategisk arbetsplan när det gäller att utbilda och ge kunskap för en hållbar framtid, och för att genomföra beteendeförändringar i samhället. [...] Sedan Energikontor Sydost etablerades 1999 har vi visat vår förmåga att skapa och genomföra projekt inom energieffektivitet och förnybara energikällor. Nu, efter tjugo år, är vi fortfarande fulla av drivkraft."

 

Christel avslutade talet med att även gratulera nätverken Biogas Sydost och Goda Hus som firar 10-årsjubileum i år. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Talade gjorde också Julije Domac, president i den europeiska branschorganisationen för energikontor, FEDARENE. Han berättade om när han kom till Växjö första gången för nitton år sen och smittades av ett virus, nämligen tanken på en fossilfri stad! Han poängterar hur trevligt det var att återkomma och än en gång få inspireras  av de svenska energikontoren. 

 

 

 

 

 

 

Hans Gulliksson, mannen som startade hela energikontoret 1999 och som länge var vd,  var på plats för att fira tjugo framgångsrika år. På bilden syns han tillsammans med nuvarande vd Christel Liljegren längst till vänster, och bredvid henne står Lena Eckerberg, utvecklingschef som varit med i företaget i alla tjugo år. Till höger står Per-Åke Andersson, projektledare på företaget och kvällens moderator. 

 

 

 

 

 

Här är Energikontor Sydosts alla verkställande direktörer genom tiderna samlade. Från vänster Daniel Uppsäll, Hans Gulliksson, Ulf Hansson, Stefan Olsson och Christel Liljegren. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ewa Engdahl, ordförande i Energikontor Sydosts styrelse, framför sitt tal på minglet. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Många gäster besökte jubileumsfirandet och njöt av kvällssolen.

Efter minglet var det dags för middag på hotellets restaurang, som fått en stjärna i Guide Michelin och en Grand Award i Wine Spectator.