ORC-tekniken sprider sig!

Publicerad: 2018-05-31

Vi kan glädjande konstatera att de studiebesök som vi arrangerar på demo-anläggningarna för småskalig kraftvärme ger resultat! Både Solör Bioenergi i Hörby (ägt av  Rindi Syd AB ) och Örkelljunga Fjärrvärmeverk, som deltagit på studiebesöken i Ronneby, har valt att investera i en ORC-teknik som producerar grön el, lik den som demonstreras på Ronneby Miljötekniks fjärrvärmeverk i Bräkne-Hoby. ORC-anläggningarna kommer att installeras under hösten 2018.

 

"Vi förväntar oss ca 400 MWh elproduktion från anläggningen i Hörby vilket täcker det egna behovet samt ger oss en fin möjlighet att utvärdera teknikens möjligheter." säger Sten Bergman, teknisk chef på Solör Bioenergi, enligt en artikel på Againity.se (180518)

 

”Vi är glada dels för att kunna göra en ekonomiskt god affär, dels för de miljömässiga vinningarna och inte minst för att få vara med och leda utvecklingen framåt”, säger Stefan Jacobsson, VD på Örkelljunga Fjärrvärmeverk AB, i en artikel på Againity.se (180528). 

 

Tillsammans blir dessa anläggningar den sjätte, respektive sjunde installerade ORC-tekniken som produceras av företaget Againity i Sverige.

 

Vi på Energikontor Sydost kan inte annat än känna oss stolta över att få vara med och bidra till att fler företag blir inspirerade att satsa på småskalig kraftvärme!

 

Nyfiken på ORC-tekniken i Bräkne-Hoby? Boka ett studiebesök!

 

Läs mer om projektet Småskalig kraft värme Life+.  

 

               

                                                                                                                                                                                                                                                                      

                                                                                                                                                                                                   

 

ORC-anläggningen i Bräkne-Hoby. 

                                                         

Nyheter/Arkiv

Hela nyhetsarkivet