Solcellsafari i Kalmar län 1/9

Publicerad: 2019-08-15

Om du går i tankar att investera i en solcellsanläggning har du en fin möjlighet att besöka personer som redan ”tagit klivet”, runt om i Kalmar län. Mellan kl 12:00-15:00 söndagen den 1 september står de beredda för att visa upp och prata om sina anläggningar för dig.
Passa på att besöka någon av alla utställare och fråga dem om de funderingar du har. 
Mera information hittar du på Länsstyrelsen i Kalmars hemsida. Här kan du läsa mer i en broschyr om eventet.

Leta inte bara efter bästa söderläget

Många pratar idag om hur skönt det är att kunna producera sin egen el och många upptäcker att man inte behöver ha ett optimalt läge på sin anläggning för att få en bra produktion! Solcellerna behöver inte direkt solljus för att producera el, de producerar el så länge det är ljust ute. Alltså även när det är molnigt eller regnar.
Du tjänar på att använda så stor del som möjligt av sin egen produktion och därför kan en placering av solceller i en östlig- och västlig riktning vara bra av detta hänseende. Speciellt om ni använder mest el på morgonen och på kvällen. Du behöver alltså inte leta efter ett sydläge för din anläggning.  Det är en ljus framtid för dig med egna solceller och egen elproduktion då du med en solcellsanläggning ökar din flexibilitet också inför kommande eventuella ändringar i elnätens abonnemangsavgifter.

Kostnadsfria råd

Intresset för solceller ökar och behovet av kunskap om hur man ska gå tillväga är stort. Din kommuns energi- och klimatrådgivare kan ge dig professionella, oberoende och kostnadsfria råd om hur du ska gå ”från ord till handling” för att producera din egen el. Här kan du hitta kontaktuppgifter till din kommuns rådgivning.